Bucurestiul in festival

Daca e septembrie atunci este momentul festivalului Creative Est #0

Bucurestiul va gazdui, in perioada 6 si 7 septembrie, prima editie a festivalului Creative Est #0.
Evenimentul si-a propus sa aduca la un loc designul, muzica, filmul, arta contemporana si tehnologia. Festivalul are loc sub patronajul asociatiei ORICUM.

creative est.jpg
Creative Est #0 se va desfasura pe spatiul Gradinii Botanice din Bucuresti si va reuni peste 30 de companii autohtone de design, muzica, film, arta contemporana si tehnologie. Organizatorii acestui festival au declarat ca vor fi prezenti creatorii români printre care se numara Saga Film, Molecule F, Turific, Cai Verzi, Autor, Pegas, Intro, Bucharest Design Center, Dizainar, Artmark iar lista nu se opreste aici.

Peste 30 de branduri locale isi vor spune povestea si vor arata participantilor cum pot transforma o idee creativa intr-un business de succes.

Participantii la festival mai putin initiati pot, cu aceasta ocazie, sa afle din tainele creativilor, vor putea participa la discutii dar si la workshopuri diverse, si astfel se vor putea familiariza cu ceea ce inseamna domeniul respectiv si incotro se indreapta.

Pe tot parcursul festivalului nimeni nu se va plictisi, tot timpul vor avea loc diverse evenimente iar serile se vor incheia cu proiectii de film dar si concerte live. Concertele vor fi asigurate de trupa Byron iar filmele vor fi oferite de echipa de la ShortsUP care vor proiecta scrutmetraje despre industriile culturale si creative.

Costul unui bilet este de 30 de lei pe zi sau 50 de lei abonamentul pentru cele doua zile de festival. Atat biletele cat si abonamentele se pot procura online de pe siteul eventim.ro sau in magazinele Orange, Vodafone, Domo, Germanos dar si in librariile Carturesti si Humanitas.

Asociatia ORICUM, organizatoarea festivalului Creative Est #0, isi propune sa puna Romania, nu doar pe harta creativilor din lume, ci sa o transforme in centrul regional al industriilor creative. Initiativa asociatiei ORICUM este mai mult decat laudabila in conditiile in care creativii autohtoni au o contributie destul de insemnata la economia Romaniei.

In lume mai exista astfel de festivaluri care reunesc tot ceea ce inseamna domeniile creative cum ar fi graphic design, film, arta plastica, ilustratia, web design, fotografia, efecte vizuale, animatia, grafitti, grafica, etc.

In epoca internetului, vizualul a devenit mai important ca niciodata. Majoritatea mesajelor sunt insotite de imagini, fie ele fotografii, film, sau desene. Domeniul fiind atat de vast si bogat necesita o atentie sporita din partea specialistilor. Riscul catre derapaj si prost gust fiind mare, este nevoie ca toti adevaratii creativi sa poata si sa doreasca sa vegheze astfel incat sa impiedice alterarea cursului calitatii.

Astazi creativitatea este inima celor mai bune brand-uri sau afaceri, fie ca este vorba de moda, inginerie, arta sau simplul comert, iar cei care au inteles acest lucru sunt in top.

Un festival este mai mult decat un amalgam de unde izvorasc idei si inspiratii, este locul potrivit unde artistii se pot face cunoscuti si implicit pot sa isi promoveze creatiile.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Bucurestiul romantic

Bucurestiul, oras vechi si capitala a Romaniei, este un loc cu adevarat minunat, in care poti petrece clipe de vis alaturi de persoana pe care o iubesti. Indiferent ca esti un turist sosit recent in Bucuresti sau ca locuiesti de ceva... Continue →