Bucurestiul, fruntas in topul celor mai accesibile orase

In timp ce, pentru multi locuitori, Capitala a devenit un loc sufocant, altii se uita cu jind la frumosul Bucuresti si isi imagineaza ca acesta este unul dintre cele mai accesibile orase in care iti poti duce traiul de zi cu zi.

Conform site-ului lifeadvancer.com, Bucurestiul se claseaza pe locul 2 in topul celor mai accesibile orase, prima pozitie fiind ocupata de Chisinau. In spatele Bucurestiului s-au clasat Praga (Cehia), Ojen (Spania), Puerto Vallarta (Mexic), Corazol (Belize), Chiang Mai (Thailanda), Bali (Indonezia), Mendoza (Argentina) si Alicante (Spania).

bucuresti17.jpg

Iata de ce Capitala Romaniei („Parisul Europei de Est”) pare a fi cel mai bun oras de locuit din perspectiva strainilor.

1. Chiria avantajoasa

Autorii topului considera ca Bucurestiul are un mare avantaj fata de alte capitale europene: chiria avantajoasa. Ei noteaza ca un apartament cu un singur dormitor, situat in centrul orasului, costa lunar 450 de dolari, in timp ce in Praga, de exemplu, chiria pentru un apartament central este de 590 de dolari.

2. Pretul mic al transportului in comun

Pentru ce sa-ti trebuiasca masina personala in Bucuresti, cand transportul in comun este atat de ieftin? Autorii topului noteaza ca abonamentul pentru deplasarile prin oras timp de o luna costa 15 dolari, adica un chilipir.

3. Mancarea ieftina

Un alt avantaj al Bucurestiului este mancarea ieftina. Sigur, pentru cei care muncesc si traiesc in Bucuresti cu adevarat, mancarea nu are cum sa fie ieftina, insa din perspectiva unui strain, asa pare. Autorii topului celor mai accesibile orase, in care chiar poti parea bogat, sustin ca doua meniuri la un restaurant mediu costa 22 de dolari.

mancarebuna3.jpg

4. Bautura ieftina

Bucurestiul a bifat pana acum cazare ieftina, transport in comun aproape gratuit si mancare accesibila tuturor, insa o alta bila alba a Capitalei pare sa fie obtinuta la capitolul bauturi alcoolice. O sticla de vin de calitate, cumparata din supermarket, costa 7 dolari. In plus, berea este si ea ieftina, 0,5 l costand sub 1 dolar.

Asadar, acestea au fost motivele pentru care autorii topului celor mai accesibile orase in care te poti simti bogat au considerat ca Bucurestiul merita sa ocupe locul 2. Ei au mai spus despre Capitala ca este al 6-lea cel mai mare oras din Europa, este luminos, energic si frumos, plus ca se afla in mijlocului unei dezvoltari economice si culturale. “Daca vrei sa duci un stil de viata luxos si boem in Europa, acesta este orasul potrivit pentru tine”, spun autorii in descrierea Bucurestiului. Ei precizeaza, de asemenea, ca orasul se afla la doar 90 de minute de Marea Neagra.

Totusi, de ce a pierdut Bucurestiul locul 1? Ei bine, pentru ca la Chisinau poti inchiria un apartament cu un singur dormitor pentru doar 270 de dolari pe luna, transportul in comun costa doar 6 dolari, o cina pentru doua persoana costa 22 de dolari, in timp ce vinul si berea sunt atat de ieftine, incat pare un vis. O sticla de vin de calitate, cumparata din supermarket, costa 5 dolari, in timp ce o bere la 0,5 l costa sub 1 dolar.

 
2
Kudos
 
2
Kudos

Now read this

Ce faci in decembrie in Bucuresti? 5 idei de trecut pe wishlist

Chiar daca vremea de afara numai a toamna tarzie nu pare, sa stii ca nu este prea devreme sa te gandesti la ceea ce vrei sa faci in decembrie in Bucuresti. Avand in vedere faptul ca vei intra cat de curand in febra sarbatorilor si vei... Continue →