Cat de importanta este curatenia din interiorul masinii?

Pastrarea curateniei unei masini influenteaza durata de viata a acesteia. Si nu trebuie sa ne ingrijim doar de exterior, ci si interiorul conteaza mult, fiind partea cea mai importanta pentru conducatorul auto, care trebuie sa se bucure de un ambient placut si curat in momentul in care se afla la volan.

interior.jpg

Astfel, componentele unui interior de masina se clasifica astfel: covoarele si podeaua; parbrizul si geamurile laterale, la care se adauga si luneta; ceasurile de bord; volanul si schimbatorul de viteze; plafonul si portbagajul; instalatia de climatizare; canapelele.

In ceea ce priveste covoarele si podeaua, acestea se deterioreaza cel mai repede, cea mai uzata parte a acestora fiind partea soferului. Pentru curatarea acestei parti este necesara intrebuintarea unui aspirator, utilizarea unui recipient cu apa calda si diferite solutii de curatenie.

Pentru parbriz, luneta si geamuri este acordata o atentie mai mare intrucat acestea sunt importante pentru o mai buna vizibilitate a soferului. In cazul in care parbrizul este fisurat si suferiti vreun accident, este posibil ca airbag-urile sa nu mai poata fi actionate. Curatarea acestor componnete se face cu solutie pentru geamuri.

Ceasurile de bord pot fi curatate usor cu o carpa umeda, pentru a evita zgarierea acestora.

Volanul se deterioreaza foarte usor din cauza utilizarii sale intense. Pentru evitarea degradarii, este recomandata utilizarea unei huse auto pentru volan.

Schimbatorul de viteze, ca si volanul, este o sursa constanta de bacterii. Pentru curatarea lui este indicata stergerea ori de cate ori facem curatenie in masina.

Plafonul este expus murdariei, lucru datorat culorii deschise a materialului din care este realizat. Curatarea lui este dificila si din cauza spumei cu care a fost lipit, iar petele care nu sunt curatate la timp raman imprimate si duc la deteriorarea acestuia.

Portbagajul este locul unde mirosurile neplacute si murdaria isi are locul. Curatarea lui trebuie realizata minutios.

Instalatia de climatizare duce cu timpul la aparitia unor mirosuri neplacute in masina. Astfel, aceasta trebuie curatata la un anumit interval de timp cu solutii speciale. Solutia utilizata se desface in interiorul masinii, dupa care este setat butonul pentru recircularea aerului, ceea ce conduce in final la curatarea sistemului de AC.

Un element important care poate schimba vizibil aspectul masinii este procesul de curatat canapele.

interior0.jpg

Pentru masina detinuta, este important ca cel putin o data pe an sa faceti o curatenie desavarsita, mai ales in interior unde accentul este scazut atunci cand mergem cu masina la spalatorie. Astfel, putem profita de un detailing auto interior ieftin pentru a ne simplifica procesul de eliminarea a murdariei din masina, dar si pentru a economisi din timpul nostru in efectuarea acestei curatenii. Un detailling auto presupune curatirea si revitalizarea interiorului masinii. Desi ne straduim sa pastram curatenia in masina si ne preocupam de asta personal, uneori este bine sa lasam si profesionistii sa faca asta pentru a ne putea bucura mai mult de o buna functionare a masinii.

Astfel, interiorul unei masinii necesita o atentie deosebita si ar fi bine ca fiecare detinator de masini sa apeleze la serviciile de detailing auto pentru a mari sansele de viata a masinii.

 
0
Kudos
 
0
Kudos

Now read this

Ultimul weekend in care puteti lua Bucurestiul la pas ghidat

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) organizeaza in acest weekend ultimele 2 tururi pietonale ghidate in Bucuresti, avand ca punct de intalnire si plecare Ateneul Roman. Sambata, la 11 :00 sau duminica, la 18... Continue →