Ultimul weekend in care puteti lua Bucurestiul la pas ghidat

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) organizeaza in acest weekend ultimele 2 tururi pietonale ghidate in Bucuresti, avand ca punct de intalnire si plecare Ateneul Roman.
Sambata, la 11 :00 sau duminica, la 18 :00 puteti pleca in turul de recunoastere al Bucurestiului altfel, asa cum il pastreaza povestile cu palate, teatre, politica, tramvaie trase de cai, curtezane, moda si viata de noapte. Abordarea este una inedita iar ghidul cu joben va va purta printre cladiri si pe strazi frumoase, cu un trecut demn de trecut in revista, mirosit si atins.
Pe langa plimbare in grup mai mare sau mai mic, avantajul acestui tur ghidat pietonal este, fara doar si poate, povestea. Nu stiu daca va schimba modul in care percepeti Bucurestiul sau locuitorii sai dar in mod sigur va va oferi, pentru doua ceasuri, impresia unei calatorii in timpuri ce au marcat aspectul capitalei si organizarea sa. In plus, povestea va va folosi la ordonarea logica a informatiilor, oferind totodata material numai bun de impartasit cunoscutilor. Si, desigur, acel suras complice cand veti trece din nou la pas sau cu masina pe strada unde odinioara micii burghezi dansau la lumina felinarului.
Din dragoste pentru oras si pentru locuitorii sai, asa cum scriu pe pagina oficiala, ARCEN ofera cei 2 km de traseu cultural in mod gratuit atat bucurestenilor si turistilor deopotriva. Astfel, asociatia doreste sa aduca in prim plan importanta cunoasterii si conservarii memoriei orasului si protejarea patrimoniului construit in timp, cu sacrificii si efort. Principalul obiectiv este implicarea societatii civile in salvarea indentitatii orasului Bucuresti, o identitate trasata pe harta de strazile : Episcopiei – Știrbei Vodă – Calea Victoriei – Nicolae Krețulescu – George Enescu –Gen. Berthelot – Banului- Biserica Amzei- Christian Tell- Bulevardul Dacia- Henri Coandă- Nicolae Iorga.
In sfarsitul de saptamana ce tocmai s-a scurs, 250 de plimbareti au acceptat invitatia ARCEN si au hoinarit vreme de 2 ore prin urbea B. Cu totii s-au aratat incantati sa descopere lucruri nemaiauzite sau detalii care schimba perspectiva. Nimic monoton si, cel mai important, totul se desfasoara la pas lejer.
Tururile ghidate ale asociatiei fac parte din proiectul « Cu bastonul prin Bucuresti » aflat la a cincea editie anul acesta. Cu ocazia sarbatoririi a 555 de ani de Bucuresti, ARCEN va va fi prezentat orasul normal- capitala a Romaniei cu istorie, cultura, ciudatenii si arta. Si cu umor din joben.

arcen.jpg

 
1
Kudos
 
1
Kudos

Now read this

Proiectul balnear al Bucurestiului dat uitarii

Poate pentru unii pare incredibil, dar in Bucuresti sunt ape termale cu proprietati similare cu cele de la Baile Herculane. In nordul Capitalei a functionat incepand cu anii ’80 singurul bazin cu apa termala care era pompata de la o... Continue →